П`ятниця, 29.03.2024, 03:20
На землі
Головна Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Наше опитування
Ви читали проект закону про ринок земель?
Всього відповідей: 14
Форма входу
Статистика
 
Головна » 2011 » Вересень » 12 » Оптові ринки сільськогосподарської продукції
00:31
Оптові ринки сільськогосподарської продукції

Для удосконалення інфраструктури аграрного ринку в Україні Кабінетом Міністрів було виділено кошти в сумі 200 мільйонів гривень на будівництво оптових ринків сільськогосподарської продукції. У Києві такий ринок почали будувати ще навесні, і вже зараз він функціонує. Згідно генерального плану будівництва, ринок "Столичний" ще будуть добудовувати, але з 15 липня на ньому було розпочато торгівлю з автомобілів на відповідному майданчику.

23 серпня було відкрито оптовий ринок сільськогосподарської продукції "Господар" у місті Донецьк. Це найбільший ринок сільськогосподарської продукції у східному регіоні.

За словами міністра аграрної політики Миколи Присяжнюка - такі ринки покращать ринкову інфраструктуру та в цілому позитивно вплинуть на виробництво сільськогосподарської продукції. Він зазначив, що на даний час виробництво сільськогосподарської продукції зосереджено в особистих селянських господарствах, які не мають змоги довготривало зберігати свою продукцію, і не можуть гідно її реалізувати.

Але, чомусь мені здається, що ця задумка знову вийде "як завжди". Особисті господарства не зможуть скласти гідну конкуренцію середнім і великим товаровиробникам. І через затрати на транспортування, які у них будуть вищі, і через сам спосіб господарювання на землі. І невдовзі все це призведе до того, що малі господарства, не витримавши конкуренції будуть зникати, а їх власники - продавати землю і змінювати напрямок своєї діяльності. Так відбудеться поступове укрупнення господарств. До колективних господарств повернутись уже не вийде саме через ринкові умови і перш за все, через відкритий ринок землі. Тому, швидше за все, у нас з'являться крупні одноосібні господарства, які матимуть шанс на виживання лише, якщо держава буде виділяти для них дотації, як і робиться у більшості цивілізованих країн світу.

Крім того, за прогнозами багатьох селян, як тільки відкриють ринок землі, зявляться бізнесмени, які скуповуватимуть землю за безцінь і організовуватимуть свої великотоварні виробництва. Переспектива, звичайно, хороша. Крупнотоварне виробництво дасть змогу знизити собівартість продукції. Але для селян, які позбудуться своєї землі, залишиться тільки один шлях - іти на панщину до таких от бізнесменів. А він поставить себе за новомодною традицією "генеральним директором" або "президентом компанії", і отримуватиме прибутки за рахунок недоплаченої зарплати. 

З дня на день всі чекають закон про ринок землі. Потім будуть чекати Ілліча на броньовику.


Переглядів: 2086 | Додав: nazemli | Теги: аграрний сектор, ринок землі, оптовий ринок сільськогосподарської, крупнотоварне виробництво | Рейтинг: 3.0/2
На землі © 2024
Пошук
Хмаринка
законодавство аграрний сектор крупнотоварне виробництво оптовий ринок сільськогосподарської вартість земель оцінка землі фермерське господарство ціна землі земельна реформа торгівля землею ринок земель Державий земельний кадастр аграрні відносини Мінагрополітики Політика присяжнюк пропозиції про ринок земель державний земельний банк Державний земельний кадастр обговорення земля закон України мораторій на продаж землі проект закону ринок державний акт держкомзем договір оренди земельна ділянка Пай сертифікат на право власності на зе продаж землі. аграрії продаж землі кадастр мораторій проект Земельний кодекс земельний кадастр ринок землі
Друзі сайту

При частковому чи повному копіюванні гіперпосилання на сайт На землі обовязкове.
Карта сайту